DRUK seminar | Kort- & Dokumentar Filmskolen

Den 7. oktober 2021 fortæller Janus Billeskov Jansen og Anne Østerud, som har klippet “DRUK”, om klippeprocessen bag Oscar-vinderen på Kort- & Dokumentar Filmskolen.

Gennem samtaler og filmklip sætter Janus Billeskov Jansen og Anne Østerud fokus på klippeprocessen og de valg og beslutninger, der ligger til grund for den færdige film, som ruller hen over lærredet.

Med eksempler på klip, scener og materiale, ser vi hvordan klipningen former fortællingen, og vi bliver klogere på, hvordan velkendte scener har udviklet sig til deres færdige form. Vi hører om, hvordan Janus’ og Annes samarbejde folder sig ud i klippeprocessen.

Seminaret henvender sig til klippere, fotografer, instruktører og andre i film-, tv og mediebranchen, som gerne vil blive klogere på, hvordan klipningen former den færdige fortælling, og hvilke perspektiver et samarbejde om klipningen kan åbne for.

Om…

Janus Billeskov Jansen og Anne Østerud har arbejdet sammen med instruktører som Thomas Vinterberg, Nicolas Winding Refn, Niels Arden Oplev, Bille August, Nils Malmros og Søren Kragh-Jacobsen.

Sammen har Anne og Janus klippet en række store danske film, senest Bille Augusts “Pagten”. Begge har vundet en række priser for deres arbejde. Vi byder velkommen til en eftermiddag i Janus’ og Annes selskab – og glæder os til at se jer.

 

Program

Seminaret afholdes d. 7. oktober 2021

Kl: 17-18: Om “DRUK” og klippeprocessen
Kl: 18-19: Netværk og snacks
Kl: 19-20 (?): Mere om “DRUK” og klippeprocessen og spørgsmål