Events – Kort- & Dokumentar Filmskolen

Events

events-forskningens

Gratis foredrag: At fortælle med lyd

Hvordan kan lyden bruges til at understøtte, forme og skabe vores sindsstemning?

HVORNÅR? 28. april 2021 19:30 – 20:30

Her fortæller film- og tv-anmelder samt litteraturkritiker på bl.a. Politiken, Bo Tao Michaëlis, og komponist, koncertorganist, pianist og underviser Frederik Reesen Magle om, hvordan musik og lyd er med til at kunne skabe en sindsstemning. Der vil blive dykket ned i to af Frederik Magles musiske værker: Den Hemmelige Have, som anvendes på Rigshospitalets Onkologiske Afdeling for Strålebehandling, og lydsporet til den Robert-nominerede film Tove i stykker (en tegne-dokumentarfilm om Tove Ditlevsen).

LÆS MERE OG TILMELD DIG

Kom til Info-aften om uddannelserne

HVORNÅR? 4. maj 2021

Vil du lære at:

  • Skabe din egen dokumentarfilm?
  • Filme og klippe professionelt?
  • Producere online video?
  • Animere grafik og lave effekter?

Kom til Info-aften om vores uddannelser til Webfilm InstruktørMotion Designer, Dokumentarfilm Instruktør og Filmfotograf & Klipper. Mød nogen af skolens undervisere og spørg ind til filmskolens uddannelser. 

LÆS MERE OG TILMELD DIG

Gratis foredrag. Mathias Broe fortæller om hans film ’Amfi’, der vandt årets Robert i kategorien kortfilm-Dokumentar

Torsdag den 5. november kl. 17.00 kan du opleve den unge fremadstormende filminstruktør Mathias Broe i Det Danske Filmstudie. Her fortæller han om tilblivelsen af dokumentaren ‘Amfi’, som han lavede for at bryde et tabu om flydende seksualitet.

Gratis foredrag om ’Kampen om Grønland’. Den anmelderroste åbningsfilm fra årets CPH:DOX

Onsdag den 23. september kl. 16:30 kan du opleve instruktør og filmfotograf Kenneth Sorento i Det Danske Filmstudie. Her fortæller han om tilblivelsen af “Kampen om Grønland”. En film som har været 9 år undervejs og som skabt fornyet debat om Grønlands selvstændighed.

Giv dine optagelser et visuelt løft med lækkert lys.

SOMMERCAMP: Bag om filmen – live!

For unge fra 13-17 år. Fra 13.-17. juli 2020

Nu har du mulighed for at opleve hvordan det er at lave en film. Sammen med professionelle filmfolk skal du iscenesætte, filme og klippe en filmscene i et af Danmarks ældste filmstudier.

Læs mere og tilmeld dig.

Foredrag: Filmfotografen Björn Blixt fortæller om fire årtier som en af de mest benyttede fotografer i den danske filmbranche

Torsdag den 6. januar kl. 16:30

Hvad har danske filmklassikere som Kundskabens Træ, Lad Isbjørnene Danse og Blinkende Lygter tilfælles med TV succeser som Ørnen, Rejseholdet og Nikolaj & Julie?
Svaret er den svenske filmfotograf Björn Blixt. I fire årtier har Björn Blixt skabt de billeder til klassikere indenfor danske spillefilm, TV og dokumentarfilm, som har rørt os. Kom og hør ham fortælle.

Foredrag: Sami Saif fortæller om hans kommende dokumentarfilm om Tove Ditlevsen

Torsdag den 24. oktober kl. 17:00

Mød vores underviser dokumentarfilminstruktøren Sami Saif og hør ham fortælle om hans film, som får premiere sidst på året: En animeret dokumentarfilm om Tove Ditlevsen. Sami inviterer publikum ind i det kreative værksted, fra tanke til færdig film.

20 års Jubilæum 14. september

Åbent hus lørdag den 14. september kl. 14:00 til 17:00

Den 14. september fejrer vi  at Kort- & Dokumentar Filmskolen har leveret kurser og uddannelser gennem 20 år. Vi får besøg af Lyngby-Taarbæks borgmester Sofia Osmani og du kan du komme bag kulissen i Det Danske Filmstudie, på historisk rundvisning, høre musik fra den danske filmskat og meget mere. Se programmet og tilmeld dig.

Gratis foredrag med førende film- og videoskabere

Oplev Sony ambassadør Alister Chapman (UK) og den prisvindende klipper Wiebe Van der Vliet (NL), når de gæster Kort & Dokumentar Filmskolen tirsdag den 7. maj kl 15:00-18:00.

Betyder størrelsen egentlig noget? 
Hvordan vælger du det rette kamera til opgaven? Cinematographer, DIT, ingeniør og VJ verdens svar på svejtserkniv Alister Chapman deler ud af sin viden. Efter en kort pause samler Wiebe Van der Vliet (Anori, Zusa Street, True Family, Wonderfull Copenhagen) op og afmystificerer post workflowet, når man grader HDR materiale.