Forskningens Døgn – Kort- & Dokumentar Filmskolen

FOREDRAG: At kunne fortælle med lyd – fra Rigshospitalet til levende billeder

AFHOLDT

Arrangementet afholdes som en del af et samlet program for videnskabsfestivalen ”Forskningens Døgn i Kgs. Lyngby”

TILMELD DIG FOREDRAG (MAIL)

Ved tilmelding send os dit navn og tlf nr.

Hvordan kan lyd bruges til at understøtte og forme filmfortællinger, der påvirker vores sindsstemning?
Mennesker møder levende billeder i virkelig mange sammenhænge i dagligdagen. At forstå sammenhængen mellem lyd og billeder – og hvordan vi påvirkes af lyd – betyder, at vi i endnu højere grad kan forholde os reflekteret og nysgerrigt til det, vi ser.

Denne aften bliver du klogere på, hvordan lyd og musik bruges til at understøtte, drive og forme fortællinger i levende billeder. Vi ser på, hvordan lyd og musik bruges til at forme seerens oplevelse, og vi undersøger igennem kulturformidleren, hvordan vi som lyttere og seere kan bringe denne viden i spil ved filmiske oplevelser.

Omdrejningspunktet
Vi belyser temaet om, hvordan lyd påvirker os psykologisk og dermed kan bruges til at forme, understøtte og skabe filmiske fortællinger, ved at tage udgangspunkt i ide og proces bag to af Frederik Magles musiske værker, som undervejs vil blive kommenteret og analyseret af Bo Tao Michaëlis i rollen som kulturformidler. Værkerne er Den Hemmelige Have, som anvendes på Rigshospitalets Onkologiske Afdeling for Strålebehandling, og lydsporet til den Robert-nominerede film Tove i stykker (en tegne-dokumentarfilm om Tove Ditlevsen).

Om arrangementet
Programmet er tilrettelagt i tre dele:

  1. En filmisk introduktion
  2. Dialog mellem filmanmelderen og lydskaberen
  3. Involvering og dialog mellem deltagere, filmanmelderen og lydskaberen
FOREDRAGET ER GRATIS – MEN KUN ADGANG VED TILMELDING

HVEM VIL DU MØDE?

I rollen som ekspert på film og musik er Frederik Reesen Magle, som er komponist, koncertorganist, pianist og underviser. Frederik har skrevet orkesterværker, kantater, kammermusik og soloværker, deriblandt filmmusik til den Robert-nominerede ”Tove i stykker”, en fanfare til Dronningen. Senest har Frederik bl.a. skrevet musik til patienter og gæster på Rigshospitalets Onkologiske Afdeling for Strålebehandling som et tilbud til husets brugere om at skabe et behageligt psykologisk fokus. Frederik underviser nu også på Kort- & Dokumentar Filmskolen.

I rollen som kulturformidler og dialogpartner: Bo Tao Michaëlis, film- og tv-anmelder, litteraturkritiker på bl.a. Politiken. Uddannet cand. mag. i dansk og oldtidskundskab og mag.art. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet. Han er særdeles vidende om kriminallitteratur og nyere amerikansk litteratur, er medlem af Det Danske Kriminalakademi og har skrevet bogen Verdens 25 bedste kriminalromaner (2001) og Michaëlis er medlem af James Joyce og Marcel Proust-selskaberne.