Fotograf & Klipper uddannelse | Kort- & Dokumentar Filmskolen

OBS: Dato for nyt forløb kommer snart.

Vi er i fuld gang med at revidere vores FOTOGRAF & KLIPPER uddannelse, så den bliver endnu bedre!

FOTOGRAF & KLIPPER uddannelsen vil være på programmet til vores INFO-AFTEN, d. 27. oktober.

Meld din interesse ved at udfylde dine informationer her og vi vil kontakte dig.  Bliv visuel historiefortæller

  Lær at mestre fotografens & klipperens kreative håndværk 

  18 ugers intensiv uddannelse, hvor du arbejder med dit visuelle udtryk, dramaturgi, klipning og at træffe tekniske og kreative valg der løfter din film.

  Ring og hør nærmere: 35 34 68 00

  Bliv undervist af branchens mest erfarne fagfolk – og få en mentor som støtter dig

  FOTOGRAF & KLIPPER er en 18 ugers intensiv uddannelse, hvor du undervises af instruktører, klippere og kamerafolk, som hver er specialister indenfor deres område af filmhåndværket. Undervisere som sætter deres viden og erfaring i spil og guider dig, så du udvikler de kompetencer, du har brug for. 

  Hvem er uddannelsen for?

  Uddannelsen er til dig, der gerne vil undersøge og udvikle dit potentiale som fotograf og klipper. Det kræver ingen særlige forkundskaber, men du skal interessere dig for film og være motiveret for:

  • at lære gennem produktion – det er ‘hands on’ fra dag ét
  • at arbejde selvstændigt såvel som en del af et hold
  • at eksperimentere, engagere og udvikle dig
  • arbejde hårdt – der er undervisning, øvelser eller produktion alle hverdage i 18 uger

  Hvornår starter uddannelsen – og hvordan bliver du optaget?

  FOTOGRAF & KLIPPER UDDANNELSE: Nye datoer kommer.

  Alle kan søge optagelse. Kom til vores Info-aften eller få en vejledende telefonsamtale og find ud af om uddannelsen passer til dig. Beslutter du dig for at søge, skal du udfylde et ansøgningsskema og løse en lille kreativ opgave. Alle ansøgere kommer til samtale og får feedback. Ring tlf. 35 34 68 00 for mere information.

  Pris for 18 ugers uddannelse inkl. lån af udstyr: Pris offentliggøres snart.

  Til vores Info-aften kan du møde forskellige undervisere og høre hvad der skal til, når du vil lære at lave film. Der er også mulighed for at få en snak med tidligere elever, om hvilke døre der har åbnet sig for dem efter endt uddannelse. Selvfølgelig kan du også gå med på rundvisning i De Danske Filmstudier.

  Hvad lærer du?

  På uddannelsen til FOTOGRAF & KLIPPER føres du igennem en bred vifte af fag, som dækker alle nøglekompetencer til at kunne fortælle visuelt fængende historier. Du undervises i dramaturgi, optageteknik og klipning af forskellige dokumentariske og dramatiske koncepter. Undervejs arbejder du med din æstetiske, rytmiske og kunstneriske sans.

  Efter endt uddannelse har du udviklet en bevidsthed om dit billedesprog og fortælling. Du kan løse opgaver som fotograf, tonemester eller klipper – på egen hånd eller som del af et hold.

  Rum til at eksperimentere

  Hele uddannelsesforløbet foregår i et nært og meget individuelt støttende miljø, hvor der er plads til at fejle – og ikke mindst lære af dine fejl. Skridt for skridt støtter underviserne dig i at opbygge de nødvendige klippetekniske og kreative færdigheder, som kræves af en skarp visuel fortæller.

  Din afgangsfilm skaber du i samarbejde med studerende fra uddannelsen til DOKUMENTARFILM INSTRUKTØR. Mentor Flemming Lyngse vil kontinuerligt udfordre jer til at bevare den eksperimentrende tilgang og lære undervejs.

  Det er med vidt forskellige baggrunde, færdigheder og interesser vores elever søger ind på vores uddannelser. Fælles er deres engagement og ambitiøse tilgang, når de arbejder intenst med at lære at skabe film.

  Oliver Keane blev uddannet FOTOGRAF & KLIPPER i 2019 på Kort- & Dokumentar Filmskolen.

  Se videoen og hør hvad han har fået ud af at gå på skolen.

  Mød dine undervisere

  Alle vores undervisere har solid erfaring og guider dig, til at udvikle de kompetencer, du har brug for til at løse de opgaver og projekter du brænder for.

  CASPER JOEL

  Casper Joel

  Instruktør, fotograf & filmklipper

  Morten Arnfred

  Fotograf, klipper & musiker

  Jesper Siberg

  Sounddesigner, lydtekniker og komponist

  Martin Fabricius

  Filmkomponist & vibrafonist

  Sami Saif

  Dokumentarfilminstruktør, filmklipper

  Dennis Dalmark

  Instruktør, klipper & motion designer

  Morten Green

  Tonemester og lyddesigner

  Flemming Lyngse

  Dokumentarfilminstruktør

  Hvem søger uddannelsen?

  Uddannelsen til FOTOGRAF & KLIPPER søges af folk med helt forskellig arbejds- og uddannelsesbaggrund, som har det tilfælles, at de interesserer sig for film. Det kan være unge mennesker som gerne vil kvalificere sig til at komme ind på Filmskoler i ind- og udland. Oftest er vores ansøgere mennesker, som efter moden overvejelse vil give deres liv en ny drejning, og ønsker en intensiv uddannelse i at formidle medrivende historier i levende billeder.

  Vi ser ofte, at det er en gave for studiemiljøet at de studerendes alder varierer og oplever, at netværk opstår på holdet internt og med studerende fra filmskolens andre uddannelser.

  Hvor meget af min tid kræver uddannelsen?

  I kursusperioden er der undervisning mandag – fredag fra kl 9.30 – 15.30. Hjemmearbejde er ikke en del af uddannelsesprogrammet. Vi ser dog ofte at kursister bliver meget grebet af undervisningen og ønsker at arbejde videre hjemme. Har du selv adgang til klippeprogrammer, kan du medbringe en harddisk (formateret til Mac) og tage dit arbejde med hjem.

  Har skolen optage- og klippeudstyr jeg kan låne?

  Du får stillet optageudstyr og en klippe-computer (Mac) til rådighed med en opdateret programpakke under hele dit uddannelsesforløb. Du er også velkommen til at medbringe dit eget kamera og egen computer, så du kan opsætte indstillinger og arbejdsrum til dine behov og arbejde videre, når du kommer hjem.

  Du er velkomment til at ringe og få vejledning om optageudstyr, hvis du foretrækker at købe dit eget kamera. Ligesom vi kan rådgive dig om valg af klippeprogram. Tlf: 35 34 68 00

  Kan jeg få en personlig samtale med en uddannelsesansvarlig, før jeg forpligter mig?

  Du er meget velkommen til at ringe og få svar på spørgsmål eller aftale en tid til at komme og besøge os. Vi kan hjælpe dig med at afklare hvilke uddannelsesbehov du har og sikre at indholdet er relevant i netop din situation.
  Kontakt os på tlf. 35 34 68 00

  Er der eksamen eller andet bevis på at man har gennemført uddannelsen?

  Uddannelserne hos Kort- & Dokumentar Filmskolen er båret af lyst, passion for at lære og engagement hos både kursister og undervisere. Hos os får du både udvidet dit netværk med kollektiv undervisning på små hold, og du får det individuelle fokus, når underviserne tager dig i mesterlære.

  Ved uddannelsens afslutning har du styrket din værktøjskasse og lavet en afgangsfilm, som du får feedback på fra din underviser og medkursister. Ved gennemført uddannelse får du et kursusbevis. Først derefter kommer den virkelige prøve, når du tager dine nye færdigheder i brug og løser nye arbejdsopgaver.

  Hvad kan jeg efter uddannelsen?

  Ved uddannelsens afslutning har du selv erfaret hvad filmproduktion er. Du har fået blik for at finde historien i et optaget materiale, du kan selv ideudvikle og produktionsplanlægge. Du kan håndtere en optagesituation, behersker kamera- og klippeteknik og kender de filmiske virkemidler. Du vil have lært alt det, som gør din næste produktion lettere, sjovere og endnu mere kvalificeret.

  Kan jeg splitte uddannelsen op og tage den lidt ad gangen?

  Uddannelsen til FOTOGRAF & KLIPPER er opbygget som et sammenhængende forløb, hvor du kommer igennem alt det, du skal kunne for at lave en film.  Det vil være svært for dig at få samme udbytte, hvis du splitter uddannelsen op. Når det er sagt, består uddannelsen af kursusmoduler som også udbydes som enkeltkurser. Du kan derfor vælge at tage dele af uddannelsen som enkelt-kurser. Det koster mere, da der er en væsentlig rabat, når du køber et uddannelsesforløb.

  Ring og få en snak om dine muligheder på tlf. 35 34 68 00