Fotograf & Klipper uddannelsen | Kort- & Dokumentar Filmskolen

Fotograf & Klipper uddannelsen

HVAD FÅR DU MED DIG?

Se en fuld beskrivelse af din studieplan her

På uddannelsen til Fotograf & Klipper lærer du at bruge kameraer og klipning til at skabe et visuelt formsprog og fortælle med levende billeder.

På et intenst 18-ugers forløb introduceres du til alle aspekter af det tekniske filmhåndværk. Fra lys, lyd og kameraføring til klippemetoder, colorgrading og virtual production.

 • Du lærer at fortælle visuelt fængende historier.
 • Du lærer at løse opgaver som fotograf – på egen hånd og som del af et team.
 • Du lærer at bruge klip til at understøtte filmens budskaber.
 • Du bliver skarp til at træffe kreative og tekniske valg, der løfter din filmfortælling.
 • Du forlader uddannelsen med dit eget afgangsprojekt.

DET PRAKTISKE

PRIS: 52.000,- ex. moms

VARIGHED: 18 uger

OBS: Uddannelsen oprettes kun med min. 6 ansøgere

 

ANSØGNINGSFRIST: 20. juni

OPSTART: 15. august

ANSØGNINGSSKEMA:

PDF

HVEM ER DU?

Du elsker film og har lyst til at fordybe dig i de tekniske og kreative aspekter af at skabe filmiske billeder og klippe dem sammen til en helstøbt film. Du ønsker en fremtid med film – måske drømmer du om at søge ind på en filmskole, måske drømmer du om at kickstarte en freelance-karriere som fotograf & klipper.

Det kan også være, du har planer om at søge job på et produktionsselskab, i en in-house video afdeling i en større virksomhed eller i en organisation. Der er ingen forudsætninger for at starte på kurset andet end en lyst og nysgerrighed efter at lære.

 

HVEM ER DINE UNDERVISERE?

Flemming Lyngse og Morten Arnfred er dine to faste undervisere på uddannelsen. De vil  følge og støtte din læringsproces og vejlede dig undervejs. Udover det har vi hevet nogle af de bedste aktive filmfolk fra branchen ind som gæsteundervisere.

 

HVORDAN FOREGÅR UDDANNELSEN?

Du starter med en introduktion til dokumentarformatet. Så står den på værktøjskursus, hvor du bliver præsenteret for teknikken bag det at lave film: de forskellige kamerafunktioner, lyd, lys og klippeprogrammet DaVinci Resolve.

Efter værktøjskurset dykker du længere ned i filmens visuelle virkemidler og arbejder både med det overordnede og det personlige filmsprog.

Du dykker ned i det at klippe til film og bliver præsenteret for et hav af forskellige klippeprincipper og -teknikker. Uddannelsen vil i høj grad tage udgangspunkt i dokumentarfilmen, men der vil også være et kursus, hvor du lærer mere om fiktionsfilmens workflow.

Uddannelsen er en blanding af hands-on øvelser og teori. Undervejs laver du tre penneprøver, for det er vigtigt at øve sig – det er sådan du bedst lærer at lave film.

Til slut vil du i løbet af to intense uger lave et visuelt afgangsprojekt – med kyndig vejledning fra dine undervisere.

Uddannelsen til Fotograf & Klipper kører sideløbende med vores Dokumentarist uddannelse. Nogle kurser tager I sammen, andre perioder bliver I sendt ud hver for sig – men der vil være rig mulighed for at sparre med hinanden.

 

ANSØGNINGSSKEMA

Her kan du finde links til vores ansøgningsskema, der er adgangsgivende til uddannelsen.

Skemaet udfyldes og sendes med relevante vedhæftninger til tilmeldinger@filmkurser.dk

Hvis du har problemer eller spørgsmål til udfyldelsen af skemaet kan du ringe til os på:

35 34 68 00

PDF: Fotograf & Klipper ansøgningsskema (kan redigeres med eksternt program)

 

 

HVOR FOREGÅR DET?

Undervisningen foregår i Kort- & Dokumentar Filmskolens hyggelige lokaler i den charmerende og gamle filmby i Lyngby. Spis din frokost med Krummerne eller brug dine pauser på at mingle med erfarne som spirende folk fra branchen. 

 

DET INDGÅR I PRISEN 

Skolens professionelle kamera- og redigeringsudstyr står til rådighed for undervisere og elever.

VIL DU HØRE MERE?

Udfyld formularen for at blive kontaktet og hør mere om Fotograf & Klipper uddannelsen.

Du kan også ringe på 35 34 68 00

  INFO

  PRIS: 52.000,- ex. moms

  VARIGHED: 18 uger

  MØDETID: Man-fre 9.30 – 15.30

  OBS: Uddannelsen oprettes kun med min. 6 ansøgere

   

  ANSØGNINGSFRIST:

  20. juni

  OPSTART:

  15. august

   

  ANSØGNINGSSKEMA:

  PDF

  Hvem søger uddannelsen?

  Uddannelsen til Fotograf & Klipper søges af folk med helt forskellig arbejds- og uddannelsesbaggrund, som har det tilfælles, at de interesserer sig for film. Det kan være unge mennesker som gerne vil kvalificere sig til at komme ind på Filmskoler i ind- og udland. Oftest er vores ansøgere mennesker, som efter moden overvejelse vil give deres liv en ny drejning, og ønsker en intensiv uddannelse i at formidle medrivende historier i levende billeder.

  Vi ser ofte, at det er en gave for studiemiljøet at de studerendes alder varierer og oplever, at netværk opstår på holdet internt og med studerende fra filmskolens andre uddannelser.

  Hvor meget af min tid kræver uddannelsen?

  I kursusperioden er der undervisning mandag – fredag fra kl 9.30 – 15.30. Hjemmearbejde er ikke en del af uddannelsesprogrammet. Vi ser dog ofte at kursister bliver meget grebet af undervisningen og ønsker at arbejde videre hjemme. Har du selv adgang til klippeprogrammer, kan du medbringe en harddisk (formateret til Mac) og tage dit arbejde med hjem.

  Kan jeg få en personlig samtale med en uddannelsesansvarlig, før jeg forpligter mig?

  Du er meget velkommen til at ringe og få svar på spørgsmål eller aftale en tid til at komme og besøge os. Vi kan hjælpe dig med at afklare hvilke uddannelsesbehov du har og sikre at indholdet er relevant i netop din situation.
  Kontakt os på tlf. 35 34 68 00

  Er der eksamen eller andet bevis på at man har gennemført uddannelsen?

  Uddannelserne hos Kort- & Dokumentar Filmskolen er båret af lyst, passion for at lære og engagement hos både kursister og undervisere. Hos os får du både udvidet dit netværk med kollektiv undervisning på små hold, og du får det individuelle fokus, når underviserne tager dig i mesterlære.

  Ved uddannelsens afslutning har du styrket din værktøjskasse og lavet en afgangsfilm, som du får feedback på fra din underviser og medkursister. Ved gennemført uddannelse får du et kursusbevis. Først derefter kommer den virkelige prøve, når du tager dine nye færdigheder i brug og løser nye arbejdsopgaver.

  Hvad kan jeg efter uddannelsen?

  Ved uddannelsens afslutning har du selv erfaret hvad filmproduktion er. Du har fået blik for at finde historien i et optaget materiale, du kan selv ideudvikle og produktionsplanlægge. Du kan håndtere en optagesituation, behersker kamera- og klippeteknik og kender de filmiske virkemidler. Du vil have lært alt det, som gør din næste produktion lettere, sjovere og endnu mere kvalificeret.

  Har skolen optage- og klippeudstyr jeg kan låne?

  Du får stillet optageudstyr og en klippe-computer (Mac) til rådighed med en opdateret programpakke under hele dit uddannelsesforløb. Du er også velkommen til at medbringe dit eget kamera og egen computer, så du kan opsætte indstillinger og arbejdsrum til dine behov og arbejde videre, når du kommer hjem.

  Du er velkommen til at ringe og få vejledning om optageudstyr, hvis du foretrækker at købe dit eget kamera. Ligesom vi kan rådgive dig om valg af klippeprogram. Tlf: 35 34 68 00