Info-aften – Kort- & Dokumentar Filmskolen

Hvordan laver du medrivende film?

Vil du lære at skabe din egen dokumentarfilm?
Producere online video?
Filme og klippe professionelt?
Animere grafik og lave effekter? 

Til Info-aften kan du møde nogle af filmskolens undervisere og høre, hvad de lægger vægt på i deres undervisning, og (ikke mindst) hvorfor du skal lære præcis dét for at klare dig i film- og mediebranchen. Der vil også være et par tidligere elever, som kan fortælle, hvordan det er at gå på skolen og hvilke muligheder, der er opstået for dem efter, de har taget deres uddannelse.

Som noget nyt er der et begrænset antal pladser på vores lange uddannelser (Filmfotograf & Klipper samt Dokumentar Filminstruktør). Dét – og hvordan du bliver optaget, kan du også høre mere om på Info-aftenen.

Dato for Info-aften:

4. maj 2021 17:00 – 19:00

Kort- & Dokumentar Filmskolen følger anbefalingerne fra de danske sundhedsmyndigheder for at begrænse udbredelsen af COVID-19. Info-aftenen afvikles ‘live’ – men på en måde, så vi ikke samles for mange mennesker på for lidt plads. Vil du se skolen, filmstudierne og møde os? – så tilmeld dig.

Er der Info-aftener, der må udskydes eller aflyses, får du direkte besked, hvis du har tilmeldt dig.

Hvornår starter uddannelserne?

Motion Designer: 6. maj – 11. juni 2021
Dokumentarfilm Instruktør: 8. august – 17. december 2021
Webfilm Instruktør: Dato kommer snart.
Filmfotograf & Klipper: Sat på hold.

Hvilken uddannelse skal du vælge?

Læs mere om undervisere, indhold og program for alle vores uddannelser, og find ud af hvad du brænder for.

Dokumentarfilm Instruktør >
Filmfotograf & Klipper >
Webfilm Instruktør >
Motion Designer >

Jørgen Kastrup er en af Kort- & Dokumentar Filmskolens faste undervisere. Se videoen og hør hvad han fortæller om den 6 uger lange uddannelse til Webfilm Instruktør.

Tilmeld dig Info-aften

Program for Info-aften

17:00: Velkommen – kig dig omkring. Er vi mange, inddeler vi i hold.
17.05: Orientering om uddannelser ved skolens ledelse og undervisere.
17.45: Eleverne får ordet.
18.15:
Mulighed for at tale med de enkelte undervisere, tidligere elever, skoleleder – og spørge løs.

18:30: Rundvisning på Det Danske Filmstudie.
19.00: Farvel og tak for i dag.

Hvornår
4. MAJ 2021

Hvor
Kort- & Dokumentar Filmskolen, Det Danske Filmstudie, Blomstervænget 52, 2800 Kgs. Lyngby

Hvad siger vores tidligere elever?

 • Ene Bissenbakker Frederiksen
  Det giver et boost af selvtillid at se, at man kan lave gode film uden at gå den slagne gang gennem uddannelsessystemet.
  Ene Bissenbakker Frederiksen
  Artist
 • Søren Pilmark
  Efter i flere omgange at have deltaget i forskellige kurser på KDF, kan jeg kun varmt anbefale dette lærerige åndehul til eventuelt interesserede. Den - på en og samme tid afslappede og professionelle holdning til indlæringsprocessen - der er på dette sted, gør, at man ikke bare føler sig velkommen og taget hånd om, men også forlader hvert eneste kursus med en sikker formening om, at man vil komme igen. Ikke fordi man ikke lærte nok, men fordi man føler sig dygtigere for hver eneste dag og gerne ville fortsætte processen hurtigst muligt.
  Søren Pilmark
  Skuespiller
 • Gitte Hasseltoft
  Det jeg lærte på Kort- & Dokumentar Filmskolen, bruger jeg hver eneste dag, så det var det helt rigtige valg for mig at uddanne mig der. Jeg har altid drømt om at lave dokumentarer, og det er fantastisk, at jeg nu kan leve af det.
  Gitte Hasseltoft
  Redaktionschef
 • Signe Fuglsang Midtgaard
  Ved at skolens undervisere selv er fagpersoner - instruktører, manuskriptforfattere, fotografer, klippere osv. - repræsenterer de en enorm aktuel viden Som elever har vi alle brændt for at lære nyt og afprøve det i vores produktioner.
  Signe Fuglsang Midtgaard
  Editor, Breaking News, DR
 • Flemming Munkholm Jørgensen
  Selv med en del års erfaring havde jeg som kursist på KDF´s ”Online video producer” kursus allerede efter den første uge fået så meget ny viden og praktisk erfaring at jeg følte mig bedre rustet til mine fremtidige videoproduktioner og den vidensstrøm fortsatte bare uge efter uge
  Flemming Munkholm Jørgensen
  Online Video Producer, Dansk Reklamevideo

På filmskole i Det Danske Filmstudie i Lyngby

Kort- & Dokumentar Filmskolen bor i grønne og charmerende omgivelser i Det Danske Filmstudie, tidligere ASA Film, i Kongens Lyngby – en af Danmarks ældste filmbyer. Det moderne filmstudie for film-, tv- og reklameproduktion huser også andre kreative virksomheder inden for bl.a. musik, scenografi og postproduktion.

Siden 1936 har filmbyens studier lagt scener til både danske og internationale filmsucceser som fx Far til fire, Åndernes Hus, Breaking the Waves og Den Eneste Ene. Også flere tv-serier er optaget her, blandt andet TV3s Nynne, TV 2s Greyzone og Netflix-serien The Rain.

Er du stadig i tvivl?

Se hvad vores tidligere elever brænder for

Det er med vidt forskellige baggrunde, færdigheder og interesser vores elever søger ind på uddannelsen til Dokumentarfilm Instruktør. Fælles er deres engagement og ambitiøse tilgang, når de arbejder intenst med at lære at skabe film igennem de 4 måneder uddannelsen varer.

I elevernes afgangsfilm brænder deres passion igennem og efter endt uddannelse har de fået et nyt afsæt til at virkeliggøre deres personlige projekter og få dem ud i verden.

Se de to videoer lavet af vores afgangselever Rasmus og Freya.