Info-aften | Kort- & Dokumentar Filmskolen

Info-aften er afholdt – vi holder næste info-aften engang i det nye år.

Du er selvføgelig altid velkommen til at ringe på 35 34 68 00 hvis du har spørgsmål til uddannelserne.

 

Er du nysgerrig på Kort- & Dokumentar Filmskolens uddannelser? Til Dokumentarist? Eller Fotograf & Klipper?

Vil du lave film? Og vil du lære håndværket fra grunden og historiefortællingens kunst? Og vil du vide, hvad du lærer samt hvordan du lærer?

 

FLEMMING LYNGSE

Underviser og mentor på uddannelsen til Dokumentarist og til Fotograf & Klipper.

Flemming fortæller om, hvad du lærer, hvad du ikke lærer – og hvorfor du skal lære det for at komme ind i film- og mediebranchen.

Flemming er uddannet fra Den Danske Filmskole og har undervist en årrække i at lave film i USA og Mellemøsten. Derudover har han lavet et utal af dokumentarfilm og serielle dokumentarer som “Jagerpiloterne” og “Frømandskorpset“.

 

TIDLIGERE ELEVER

Vores tidligere elever er de bedste til at fortælle dig om forløbet, og hvad de tager med sig. De vil svare på spørgsmål som:

 • Hvordan er dagligdagen?
 • Hvor meget filmer jeg?
 • Lærer jeg at lave en hel film?
 • Vores tidligere elever fortæller også om hvilke muligheder, der er opstået for dem efter, de har taget deres uddannelse.

 

PRAKTISK INFO

Det kommer vi omkring

 • Vi byder velkommen
 • Om uddannelserne og det, man lærer – mød underviserne
 • Det praktiske, fx optagelsesprocessen mm.
 • Om at gå på Kort- & Dokumentar Filmskolen – mød tidligere elever
 • Spørgsmål
 • Rundvisning på skolen

Hvornår? 17:00 – 19:00

Hvor? Blomstervænget 52, 2800 Kgs. Lyngby.

10 minutters gang fra Lyngby st.

Hvad siger vores tidligere elever?

 • Peder
  "Det har været en fantastisk rejse. Det var en helt ny verden, der åbnede sig for mig."
  Peder
  Dokumentarist uddannelsen
 • Kristian
  "Jeg har med stor fornøjelse deltaget i Kenneth Sorentos VIP VJ-kursus, som giver en meget grundig og konkret gennemgang af de værktøjer, man ofte bruger som VJ, men som man af og til kan have brug for at få finpudset – og måske også udfordret. Kurset er en fin kombination af teori og praktiske øvelser med kameraet, og generelt kan man mærke, at fordi Kenneth selv har stor erfaring med at arbejde som professionel VJ, forholder han sig meget konkret til de udfordringer, man møder ude i marken. Hvis man har brug for at få opfrisket og udviklet ens tekniske såvel som fortællemæssige kunnen inden for faget, kan jeg varmt anbefale dette kursus."
  Kristian
  Kursist på VIP VJ-kursus
 • Signe
  "Masterclassen - Skriv en TV-serie med Dan Hoffmann giver en genial indføring i TV-seriens specielle opbygning. Forløbet er en vekselvirkning imellem teori og lektier, og i den sidste halvdel af masterclassen er der fokus på at hver enkel kursist udvikler en TV-serie, hvilket gør at man i praksis kommer igennem en utrolig brugbar proces med den ny lærte teori."
  Signe
  Elev på Masterclass: Skriv en TV-serie
 • Alexander Banck-Petersen
  "Som professionel fotograf er jeg i tiltagende grad i løbet af de sidste par år blevet spurgt, om jeg også kunne lave video. Før så jeg mig nødsaget til at afslå disse jobmuligheder, da min faglige stolthed ikke bød mig at bevæge mig uden for min arbejdsmæssige 'comfort zone'. Men efter blot en uges kursus i 'Videoproduktion for fotografer' har jeg følt mig meget mere hjemme i mediet, og jeg har med stor selvsikkerhed påtaget mig adskillige videoopgaver siden. Jeg har udvidet mit netværk, jeg får tilbudt flere jobs, og jeg har fået en mere varieret arbejdsdag, men det mest tilfredsstillende er, at jeg for første gang i mange år har udvidet min mentale værktøjskasse."
  Alexander Banck-Petersen
  Fotograf - AlexBP.dk
 • Bo Steen Mikkelsen
  "Jeg arbejder med kommunikation og må konstatere at verden er fyldt med dødkedelige Corporate videoer. Dette kursus har styrket min motivation til at skabe flotte, meningsgivende videoer som rent faktisk bliver set og samtidig givet mig redskaberne til at komme i gang med det samme. Kurset har en perfekt balance mellem teori og praksis. Efter kurset er jeg blevet klar til at gå i gang med mine egne videoer og eksperimentere med mediet. Kurset har givet mig en faglighed, som jeg kan anvende med det samme og lære videre på mit job."
  Bo Steen Mikkelsen
  Amager Ressourcecenter
 • Karin Brøgger
  "Sami leverede den perfekte vitaminindsprøjtning med god inspiration + et godt los i røven til at tage os selv alvorligt. Perfekt! Selvom jeg jo havde hørt noget af det før, så blev jeg faktisk alligevel rørt over, hvordan Sami igen rakte ind til noget i mit klipperhjerte, som kun meget få mennesker kan. Sami forstår, at jeg som klipper for at kunne levere noget ordentligt har brug for at få tingene ind i gennem mit eget filter og forstå dem igennem den person jeg er og det jeg er rundet af."
  Karin Brøgger
  Om Klippeworkshop: Dokumentar
 • Claudia Rodas
  "Explainer ugen var for mig fyldt med masser af relevant viden, både teoretisk og praktisk, som jeg ikke er i tvivl om, at jeg vil kunne bruge i fremtiden. Harley var nærværende, velforberedt, super struktureret og ambitiøst på vores vegne, hvilket resulterede i, at jeg gik derfra med masser af kreativt input og jeg føler mig motiveret til at dykke endnu mere ned i motion design."
  Claudia Rodas
  Explainers i Adobe After Effects
 • Ene Bissenbakker Frederiksen
  "Det giver et boost af selvtillid at se, at man kan lave gode film uden at gå den slagne gang gennem uddannelsessystemet."
  Ene Bissenbakker Frederiksen
  Artist
 • Søren Pilmark
  Efter i flere omgange at have deltaget i forskellige kurser på KDF, kan jeg kun varmt anbefale dette lærerige åndehul til eventuelt interesserede. Den - på en og samme tid afslappede og professionelle holdning til indlæringsprocessen - der er på dette sted, gør, at man ikke bare føler sig velkommen og taget hånd om, men også forlader hvert eneste kursus med en sikker formening om, at man vil komme igen. Ikke fordi man ikke lærte nok, men fordi man føler sig dygtigere for hver eneste dag og gerne ville fortsætte processen hurtigst muligt.
  Søren Pilmark
  Skuespiller
 • Peter Grosen
  "Jeg føler mig virkelig godt klædt på og top motiveret, til at komme igang med at producere målrettede erhvervsvideoer til mine kunder."
  Peter Grosen
  GROSEN FOTO
 • Gitte Hasseltoft
  "Det jeg lærte på Kort- & Dokumentar Filmskolen, bruger jeg hver eneste dag, så det var det helt rigtige valg for mig at uddanne mig der. Jeg har altid drømt om at lave dokumentarer, og det er fantastisk, at jeg nu kan leve af det."
  Gitte Hasseltoft
  Redaktionschef
 • Signe Fuglsang Midtgaard
  Ved at skolens undervisere selv er fagpersoner - instruktører, manuskriptforfattere, fotografer, klippere osv. - repræsenterer de en enorm aktuel viden Som elever har vi alle brændt for at lære nyt og afprøve det i vores produktioner.
  Signe Fuglsang Midtgaard
  Editor, Breaking News, DR
 • Flemming Munkholm Jørgensen
  Selv med en del års erfaring havde jeg som kursist på KDF´s ”Online video producer” kursus allerede efter den første uge fået så meget ny viden og praktisk erfaring at jeg følte mig bedre rustet til mine fremtidige videoproduktioner og den vidensstrøm fortsatte bare uge efter uge
  Flemming Munkholm Jørgensen
  Online Video Producer, Dansk Reklamevideo

ER DU STADIG I TVIVL?

Se hvad vores tidligere elever brænder for!

Det er med vidt forskellige baggrunde, færdigheder og interesser vores elever søger ind på uddannelsen til Dokumentarfilm Instruktør. Fælles er deres engagement og ambitiøse tilgang, når de arbejder intenst med at lære at skabe film igennem de 18 uger uddannelsen varer.

I elevernes afgangsfilm brænder deres passion igennem og efter endt uddannelse har de fået et nyt afsæt til at virkeliggøre deres personlige projekter og få dem ud i verden.

Se de to videoer lavet af vores afgangselever Rasmus og Freya.