Information om COVID-19 – Kort- & Dokumentar Filmskolen

Information om COVID-19

Sådan passer vi på hinanden

I forbindelse med COVID-19 pandemien har vi taget en række forholdsregler på Kort- & Dokumentar Filmskolen for at passe på vores kursister, vores undervisere og alle i den dagligedrift.

Der er sat håndsprit rundt på hele skolen, således at alle løbende kan spritte af (se video). Vi spritter ligeledes selv borde, stole, tastaturer mv af om morgnen og efter end undervisning hver eftermiddag; men opfordrer også kursister og elever til at spritte af ved deres egen plads i løbet af dagen.

For at kunne sikre en behørig afstand imellem deltagerne på de enkelte hold, så har vi lagt to af vores undervisningslokaler sammen til ét stort og lejet Scene 3 i Det Danske Filmstudie.

Små cirkler

Vi sørger ligeledes for, at elever og kursister på de enkelte hold ikke blander sig med deltagere fra de andre hold. Således at hvert undervisningsforløb er den samme lille cirkel af mennesker, som ikke blander sig på tværs af holdene. Vi er opmærksomme på, at det at komme på filmskolen normalt også er forbundet med at kunne netværker på kryds og tværs af holdene; men set i lyset af corona-situationen, bliver vi desværre nødt til at holde folk adskilt i hver deres lille cirkel, for bedre at kunne passe på hinanden.

Kaffe i dit undervisningslokale

Kaffe og te stilles af samme grund op i de enkelte klasselokaler, for at undgå at folk samler sig i skolens køkken, for at minimere antal berøringer på kaffemaskine mv, samt sikre at folk holder sig i deres egen lille undervisnings-cirkel.

Vi spiser portionsanretninger i skiftehold

Al mad bliver leveret som portionsanretninger. Vi spritter af, tager mundbind og handsker på, når maden stilles frem i kantinen. Selve frokosten er ligeledes delt op, således at et hold først går ned og spiser. Når de er færdige og ude af kantinen, sendes det næste hold ned.

Når du er på kursus på skolen, så må du rigtig gerne hjælpe os med, at ovenstående retningslinjer bliver fulgt, således at vi i fællesskab kan passe på hinanden.

Hold dig opdateret

Skolens ledelse holder naturligvis øje med udviklingen af COVID-19 i Danmark og agerer også fremover i overensstemmelse med myndighedernes anbefalinger.

Vi opdaterer løbende på filmkurser.dk og vores Facebook side. Har du brug for yderligere information, så kontaktet os endelig på tlf. 35 34 68 00 eller info@filmkurser.dk.

Følg ellers med i sundhedsmyndighedernes anvisninger og pas godt på dig selv og mennesker omkring dig.

Hvad sker der ved tilfælde af COVID-19?

Bliver vi eller en af vores kursister smittet med COVID-19, følger vi naturligvis sundhedsmyndighedernes anvisninger i situationen. Har du været på kursus her i 2 uger op til du selv er blevet smittet, bedes du give os besked, så vi kan opspore og orientere alle i din smitte-kæde her på stedet.

Er du tilmeldt et kursus og føler dig syg, har symptomer på COVID-19 eller er i risko for at have pådraget dig COVID-19, skal du blive hjemme. Vi flytter dig gerne til næste gang kurset afholdes. Det gælder selvfølgelig også hvis det er underviseren der bliver syg eller vi pga. skærpede restriktioner ikke kan afholde kurset. Du kan trygt tilmelde dig – du skal nok få dit kursus.

Har du spørgsmål, er du selvfølgelig velkommen til at ringe på tlf: 35 34 68 00

Fjernundervisning

Til dig der gerne vil modtage undervisning hjemme, har vi udviklet et fjernundervisningsforløb sammen med den anerkendte manuskriptforfatter og -konsulent Dan Hoffmann: 

Masterclass – Skriv en TV-serie

Forløbet afvikles i et digitalt klasseværelse, hvor du følger Dans undervisning live og kan interagere med ham og de andre kursister. Sideløbende udvikler din helt egen idé til en TV-serie under personlig vejledning af Dan og gæstelærer Lars Sund Duus. Fjernundervisningens kører fra den 10. november til 11. januar 2021, hvor du efter endt undervisning står med dit eget færdigudviklet projekt, som du kan gå ud og pitche til de relevante produktionsselskaber.

Dan Hoffmann bor i New York og er Script Doctor i Hollywood såvel som for den Europæiske filmindustri. Dan er desuden medlem af Writers Guild of America og har bl.a. arbejdet på TV-serier som ‘The Walking Dead’, ‘Boardwalk Empire’, ‘Broen’ og ‘Forbrydelsen’.

Lars Sund Duus er udviklingsproducer hos Nimbus Film og har arbejdet med TV-krimier/dramaer i hele Europa de seneste 20 år. Herunder på serier som ‘Beck’, ‘Wallander’, ‘Dicte’ og ‘Badehotellet’.

Gratis tutorials

Sammen med fire af vores dygtige undervisere og seks aktører fra tv- og filmbranchen, brugte vi lockdown til at udviklet en serie på i alt 31 gratis tutorials. Emnerne er ‘Kreativ idéudvikling’VJ-produktion’Lav din egen dokumentarfilm’ og ’Webfilm’.

Se hele samlingen her og studerer videoerne i dit eget tempo inden og efter endt undervisning på skolen: www.tutorials.filmkurser.dk

Skærmbillede 2020-05-26 kl. 11.04.52