Kampen om Grønland - tredelt seminar | Kort- & Dokumentar Filmskolen

KAMPEN om GRØNLAND

– seminar i tre dele –

 

Vedholdenhed. Fortællelyst. Menneskekundskab.

Der skal mere til en en fed ide for at skabe en dokumentar der trækker seere.

Kenneth Sorento fortæller i tre omgange om sin dokumentarfilm “Kampen om Grønland“.

Det gør han på Kort- & Dokumentar Filmskolen i Lyngby den 17. november, 8. december & 12. januar 2022.

Pris: Gratis.

TILMELD DIG

 

Kenneth Sorentos dokumentarfilm “Kampen om Grønland” var åbningsfilm på CPH:DOX og fik meget flotte anmeldelser i både ind- og udland.

På dette tredelte seminar får du et fascinerende indblik i, hvordan filmen blev skabt:

Seminarets opbygning

1. del: Pitch og udvikling.

Dato: 17. november.

Hvordan kommer man igennem nåleøjet på Filminstituttet og hos broadcasterne? Hvordan laver man en god pitch over for udenlandske finansiører? Hvordan griber man udviklingsprocessen an?

2. del: Den stærke karakter.

Dato: 8. december.

Hvordan finder man den rigtige karakter, som er værd at satse mange timers optagelser på? Hvordan kommer man tæt på en person, som befinder sig midt i en vanskelig proces? Hvordan undgår man at karakteren bliver træt af at blive fulgt af et kamera igennem flere år?

3. del: Klip, lyddesign og musik.

Dato: 12. januar 2022.

Hvordan giver man medejerskab til projektet under klippefasen – uden at miste sig selv? Hvorfor er det så vigtigt at tænke lyddesignet ind fra starten, og hvordan kan foley skabe nærvær i scenerne? Hvordan finder man et fælles sprog med komponisten, så musik og billeder skaber et stærkt udtryk?

Tilmeld dig

Hvor? Kort- & Dokumentar FIlmskolen,
Blomstervænget 52,
2800 Kongens Lyngby

Pris? Gratis  Om filmen

  ’Kampen om Grønland’ følger fire stærke og dynamiske unge grønlændere, som er dybt uenige om vejen frem, men som på hver deres måde kæmper for at skabe et bedre Grønland. Filmen er en unik, karakterdrevet fortælling, der giver et indblik i den ophedede debat om selvstændighed, sprog og identitet som er dominerende i dagens Grønland.

  Se filmen på Filmcentralen

  Se filmen på Filmstriben

   

  Om Kenneth Sorento

  Kenneth Sorento er udover at være instruktør også filmens fotograf og lydmand. Han har specialiseret sig i at arbejde som enkeltmandshold og underviser i den arbejdsform på Kort- & Dokumentar Filmskolen. Kenneth Sorento har over 20 års erfaring fra film- og TV-branchen og kaldes ofte ”den bedste VJ i Danmark”. 

  Kenneth er meget optaget af at møde mennesker i øjenhøjde og fortælle deres historier i et stærkt billedsprog. Kenneth har været på adskillige opgaver i Grønland og Arktis, deriblandt Galathea-ekspeditionen og to isbryderekspeditioner til Nordpolen. Det er bl.a. her han har fået sin store passion for Grønland og forståelse for landets indbyggere. Kulturmøder har han oplevet lige fra barnsben, hvor han voksede op i Spanien med danske forældre.  Nysgerrigheden for andre kulturer har ført ham rundt i verden, lige fra hans første dokumentarfilm, der fulgte en cykelekspedition fra Norge til Kina til filmen Pachamama om oprindelige folk i Andesbjergene. 

   

  Links

  Anmeldelser: https://www.kampenomgroenland.dk/anmeldelser

  Trailer: https://www.kampenomgroenland.dk/klip

  Instruktøren om filmen: https://vimeo.com/401049754