Motion Designer Miniuddannelse – Kort- & Dokumentar Filmskolen

Bliv undervist af branchens mest erfarne og benyttede fagfolk i uddannelsen som Motion Designer

I dagens digitale mediebillede med en overvældende mængde af information der skal fordøjes kræver det noget ekstraordinært at bryde igennem “støjen”.

At være en skarp visuel formidler der får budskabet igennem mængden på de sociale medier kræver ikke bare et godt kendskab til programmer, men også blik for hvornår du bruger dine redskaber bedst til at fortælle din historie.

Derfor har alle vores undervisere solid erfaring, som de bruger til at guide dig, så du udvikler de kompetencer, du har brug for.
Meld din interesse og bliv kontaktet

Motion Designer: Hvad og hvornår?

STARTER: 1. NOVEMBER

SLUTTER: 26. NOVEMBER

PRIS: 32.000,- ex. moms

Hvad lærer du?

Uddannelsen til Motion Designer er et intensivt forløb hvor du de første 2 uger lærer programmet Adobe After Effects at kende – og de sidste 2 uger lærer hvordan du integrere via greenscreen og bruger dine animationer til at formidle et budskab.

Uge 1

Adobe After Effects – Grundlæggende

Vi gennemgår det omfattende program, så du får forståelse for opbygningen af projekter og får styr på Adobe After Effects mange værktøjer, basale elementer og workflow. Kurset omfatter blandt andet:

 • Programstruktur og brugergrænseflade
 • Oprettelse og project settings
 • Arbejdsgang og vigtige genveje
 • Animationsprincipper
 • Importmetoder og håndtering af materialer
 • Keyframe-animationer og layer-opbygning
 • Composing og precomposing
 • Masker og shapes
 • Visuelle effekter
 • Eksport, output og arkivering af projekter

Underviser:
Dennis B Dalmark (Filminstruktør & producer)

Uge 2

Adobe After Effects – Videregående

Vi bygger oven på dine grundlæggende færdigheder i Adobe After Effects og arbejder med avanceret funktionalitet og workflow. Med udgangspunkt i øvelser udforsker du dit kreative spillerum i det animerede univers. Kurset omfatter blandt andet:

 • Avanceret keyframing
 • Tekstanimation
 • Plug-ins
 • Compositing
 • Tracking
 • Expressions og scripts
 • Organisering af et motion design-projekt
 • Renderingsprincipper og workflow
 • Samarbejde i et professionelt miljø

Underviser:
Jesper Frydenlund (Motion Graphics Designer) 

Uge 3

Virtual filmmaking

Du lærer at integrere video og computergrafik via greenscreen-teknik og tracking, så det ser naturligt ud. Du får en forståelse for lyssætning og opnår forudsætningerne for at planlægge og anvende de to teknikker i dine egne produktioner. Kurset omfatter blandt andet:

 • Chromakeying-principperne
 • Retningslinier for arbejde med Green Screen på optagelser
 • Lyssætning af Green Screen for at opnå det bedste resultat
 • Forståelse og brug af markers/trackers på optagelser
 • Praktisk brug af og forståelse af forskellen mellem (4:2:0, 4:2:2, 4:4:4. og RAW)
 • Praktiske øvelser med high-end-formater og mindre kameraer
 • Professionelle produktionstricks for at højne det færdige resultat

Underviser:
Dennis B Dalmark (Filminstruktør & producer)

Uge 4

Explainers og SoMe video i Adobe After Effects + afgangsprojekt

Med Adobe After Effects som redskab kan du lave skarp og kreativ animation af grafik og tekst. I uge 3 og 4 arbejder du med at skabe korte animationer til fx til Facebook og virkningsfulde intro’er til film og tv. Kurset omfatter blandt andet:

 • Planlægning, manus og brief
 • Tekstanimation og Shape layers, best practices
 • Integration med Adobe Illustrator
 • Arbejde med lyd
 • Scripts
 • Expressions
 • Opbygning af avancerede templates
 • Udveksling af og samarbejde på projekter
 • Introduktion til koncepter i karakteranimation

Underviser:
Jesper Frydenlund (Motion Graphics Designer)

Ret til ændringer af programmet forbeholdes

Mød din underviser

Alle vores undervisere har solid erfaring og guider dig, til at udvikle de kompetencer, du har brug for til at løse de opgaver og projekter du brænder for.

Dennis Dalmark

Dennis B. Dalmark

Dennis B. Dalmark har arbejdet med film og tv i årtier. Han har uddannet sig til filminstruktør i USA, hvor han har taget en Master i Fine Arts fra The American Film Institute i Los Angeles. Derefter arbejdede han som Story Consultant hos flere store studier i Hollywood og lavet VFXs, Animations og Motion Graphics via sit eget produktionsselskab.

Når Dennis ikke producerer selv, underviser han i Motion Graphics og personlig instruktion af bl.a. fiktionsfilm, kortfilm, dokumentarer og reklamefilm.

Jesper-Frydenlund

Jesper Frydenlund

Jesper Frydenlund er uddannet i motion design og interaktive medier med speciale i Adobe After Effects. I mere end 20 år har han arbejdet med levende billeder og identitet til koncerter, dokumentarer og tv. Ved siden af sin undervisning i motion design og kreative processer har Jesper udviklet identiteter og prisvindende kampagner til bl.a. TV 2 , DR, Tivoli, Novo Nordisk, Roskilde Festival, Netto og Have Kommunikation.

Awards
EBUconnect Award 2011, European Broadcast Union, Silver Award, Best Channel Branding, TV 2 Zulu, Promax, Europe 2012, Promax BDA, Nominated Best on-air ident campaign – in-house, TV 2 Zulu , Creative Circle Awards 2012, Creative Circle m.fl.

Praktisk Information

Undervisning & mødetid

Undervisning: Mandag – fredag kl. 9.30 – 15.30.
Kontortid: Mandag-fredag kl. 9.00-16.00.

Der er kaffe på kanden når vi åbner kl 9, så kom gerne i god tid.

Der stilles computere (Mac) til rådighed med en opdateret programpakke. Du er velkommen til at medbringe din egen computer, så du kan opsætte indstillinger og arbejdsrum til dine behov og arbejde videre, når du kommer hjem. Ring for mere information om hvilken version af programmet, vi arbejder med på kurset. Tlf: 35 34 68 00

Frokost

Du kan købe frokost i Det Danske Filmstudies kantine. En frokosttallerken koster ca. 60 kr. Du kan betale kontant eller med MobilePay. Du er også velkommen til at medbringe din egen mad, som du kan opbevare i vores køleskab og gerne må spise i kantinen.

Find vej

Kort- & Dokumentar Filmskolen bor hos Det Danske Filmstudie tæt på offentlig transport i Lyngby. Kommer du med tog kan du gå fra stationen og kommer du med bil er der gratis parkering på p-pladsen eller i omgivelserne. (Tjek skiltning).

Dato
1.11.2021 – 26.11. 2021
Pris

32.000,- DKK ex. moms

Forudsætninger

For at få mest muligt ud af uddannelsen, skal du have et grundlæggende kendskab til Adobe Photoshop eller Illustrator. Kendskab til et klippeprogram er også en fordel. Er du i tvivl, så ring og få en vejledende snak på tlf. 35 34 68 00.

Bruttolønsordning

Via bruttolønsordningen kan din arbejdsgiver betale uddannelsen mod at modregne det i din bruttoløn. Det koster ikke din arbejdsgiver penge, da du selv betaler ud af din løn før skat. Det kan ofte spare dig for det halve af prisen for uddannelsen.

Læs mere om ordningen på skat.dk

Støttemuligheder

Nogle kursister får støtte via deres fagforbund, fx Journalistforbundet eller Jobcenteret. Kontakt din konsulent for at høre nærmere om dine muligheder. Vi sparrer gerne med dig hvilken værdi kurset kan have for for din kompetenceudvikling.

Hvor meget af min tid kræver uddannelsen?

I kursusperioden er der undervisning mandag – fredag fra kl 9.30 – 15.30. Hjemmearbejde er ikke en del af uddannelsesprogrammet. Vi ser dog ofte at kursister bliver meget grebet af undervisningen og ønsker at arbejde videre hjemme. Har du selv adgang til programmet, kan du medbringe en harddisk (formateret til Mac) og tage dit arbejde med hjem.

Har skolen en computer jeg kan låne?

Du får stillet en computer (Mac) til rådighed med en opdateret programpakke under hele dit uddannelsesforløb. Du er også velkommen til at medbringe din egen computer, så du kan opsætte indstillinger og arbejdsrum til dine behov og arbejde videre, når du kommer hjem. Ring for mere information om hvilken version af programmet, vi arbejder med på kurset. Tlf: 35 34 68 00

Kan jeg få en personlig samtale med en uddannelsesansvarlig, før jeg forpligter mig?

Du er meget velkommen til at ringe og få svar på spørgsmål eller aftale en tid til at komme og besøge os. Vi kan hjælpe dig med at afklare hvilke uddannelsesbehov du har og sikre at indholdet er relevant i netop din situation.
Kontakt os på tlf. 35 34 68 00

Hvilke færdigheder skal jeg have for at kunne følge med på kurset?

Du skal have grundlæggende kendskab til at lave grafik i Adobe Photoshop eller Illustrator, så du selv kan kan lave den grafik du skal animere. Det er en fordel hvis du også har kendskab til klippeprogrammer.

Er der eksamen eller andet bevis på at man har gennemført uddannelsen?

Uddannelserne hos Kort & Dokumentar Filmskolen er båret af lyst, passion for at lære og engagement hos både kursister og undervisere. Hos os får du både udvidet dit netværk med kollektiv undervisning på små hold, og du får det individuelle fokus, når underviserne tager dig i mesterlære.

Ved uddannelsens afslutning har du styrket din værktøjskasse og lavet et lille projekt, som du får feedback på fra din underviser og medkursister. Ved gennemført uddannelse får du et kursusbevis. Først derefter kommer den virkelige prøve, når du tager dine nye færdigheder i brug og løser nye arbejdsopgaver.

Hvad kan jeg komme til at lave som Motion Designer

I stort set alle brancher er der stor efterspørgsel på dygtige Motion Designere der kan bringe liv i den visuelle oplevelse. Som Motion Designer kan du fx komme til at arbejde med:

 • Animering af logoer og lave introer til film, tv og online
 • Explainers (små animerede film) om produkter eller services til virksomheder og deres Sociale Medier.
 • Userinterface design til game design, app design og filmbranchen.

Kontakt mig om uddannelsen.

Når du tilmelder dig her, viser du din interesse. Vi kontakter dig og giver dig al den information og vejledning, du har behov for før du tilmelder dig uddannelsen.  • Ene Bissenbakker Frederiksen
   Det giver et boost af selvtillid at se, at man kan lave gode film uden at gå den slagne gang gennem uddannelsessystemet.
   Ene Bissenbakker Frederiksen
   Artist
  • Flemming Munkholm Jørgensen
   Selv med en del års erfaring havde jeg som kursist på KDF´s ”Online video producer” kursus allerede efter den første uge fået så meget ny viden og praktisk erfaring at jeg følte mig bedre rustet til mine fremtidige videoproduktioner og den vidensstrøm fortsatte bare uge efter uge
   Flemming Munkholm Jørgensen
   Online Video Producer, Dansk Reklamevideo
  • Gitte Hasseltoft
   Det jeg lærte på Kort- & Dokumentar Filmskolen, bruger jeg hver eneste dag, så det var det helt rigtige valg for mig at uddanne mig der. Jeg har altid drømt om at lave dokumentarer, og det er fantastisk, at jeg nu kan leve af det.
   Gitte Hasseltoft
   Redaktionschef
  • Signe Fuglsang Midtgaard
   Ved at skolens undervisere selv er fagpersoner - instruktører, manuskriptforfattere, fotografer, klippere osv. - repræsenterer de en enorm aktuel viden Som elever har vi alle brændt for at lære nyt og afprøve det i vores produktioner.
   Signe Fuglsang Midtgaard
   Editor, Breaking News, DR
  • Søren Pilmark
   Efter i flere omgange at have deltaget i forskellige kurser på KDF, kan jeg kun varmt anbefale dette lærerige åndehul til eventuelt interesserede. Den - på en og samme tid afslappede og professionelle holdning til indlæringsprocessen - der er på dette sted, gør, at man ikke bare føler sig velkommen og taget hånd om, men også forlader hvert eneste kursus med en sikker formening om, at man vil komme igen. Ikke fordi man ikke lærte nok, men fordi man føler sig dygtigere for hver eneste dag og gerne ville fortsætte processen hurtigst muligt.
   Søren Pilmark
   Skuespiller