Om Kort- & Dokumentar Filmskolen

Vi er landets største uafhængige filmskole.

Vi tilbyder kurser og uddannelser indenfor TV, film og online medier. Det er her de store mediehuse sender deres ansatte på efteruddannelse.

Det er også her at folk med drømme om en karriere indenfor levende billeder, har fundet en alternativ vej ind i branchen.

Filmskolen blev grundlagt i 1999 ud fra en vision om at gøre filmhåndværket tilgængeligt for alle, som har en passion for at fortælle med levende billeder.

Som navnet antyder, så er filmskolen specialiseret i de korte video formater og dokumentarfilm.

Med dagens mediebillede, hvor dokumentarfilm vises i primetime og udbredelsen af video på digitale platforme er eksploderet, er Kort- & Dokumentar Filmskolen mere relevant end nogensinde.

Skolens ledelse og ejerkreds

HVEM ER VI?

Skolen er drevet og ledet af ildsjæle, der brænder for skolens faglighed, åbne stemning og kreativitet. Vi er en håndfuld, som har vores daglige gang på skolen.

Hvis du lægger vejen forbi møder du

Christina Hove, leder

Katrine Wagner Affelhøy, kurser og uddannelser

Morten Arnfred, vejleder og underviser

Mads Lagoni Valbak, web og IT

Kristine Plechinger Tychsen, kommunikation

Men vi er intet uden vores formidable undervisere: Branchens mest benyttede specialister på hvert deres felt inden for filmhåndværket. De har alle en aktiv karriere og laver projekter i ind- og udland, alle har masser af erfaring og masser af gode historier at fortælle – både på film og til vores kursister.

Kort- & Dokumentar Filmskolen kerer om vores relationer og vi vil gerne dele vores netværk og faciliteter. Vi elsker at få besøg af gamle og nye venner. Så, kig forbi og fortæl om dine projekter. Der er altid kaffe på kanden.

Christina Hove, Adm. Direktør:

Christina har en international baggrund og har gået i skole i London og Bruxelles samt boet nogle år i Indonesien. Hun har arbejdet en del år i større danske virksomheder som Topsoe og DSV, hvor Christinas fokus var på strategi og organisationsudvikling. 

En perlerække af tilfældigheder førte Christina til Kort- & Dokumentar Filmskolen. Her blev hun fanget af stedets stemning, menneskerne og alle de fortællinger, der gemmer sig – både i stedets historie og i de mennesker, som er en del af skolens hverdag. 

”Jeg faldt for stedets charme. Det, der tænder mig på den lange bane, er at se mennesker vokse og udvikle sig i et miljø, der udfordrer og lærer. Det har også været drivkraften i mine år som leder.” 

Christina blev i tidernes morgen cand. mag. i dansk og italiensk fra Københavns Universitet.

Henrik Audon, Arbejdende Bestyrelsesformand: 

Henrik er iværksætter indenfor finansiel rådgivning og har grundlagt Oaklins A/S. Han har arbejdet som direktør i større internationale virksomheder som Quaker Oats og Rank Xerox. Han er uddannet Civiløkonom og har bl.a været formand for Dansk Markedsføringsforbund.

“Min baggrund for at gå ind som bestyrelsesformand er, at fotografering har været min hobby siden min tid som marinesoldat på Grønland. Gennem årene har jeg deltaget i flere kortere ekspeditioner i især Canadiske nationalparker hvor jeg filmede mine oplevelser, der er blevet til en række små dokumentarfilm.

Efter 45 år med kamera og redigering, er jeg til stadighed fascineret af den udvikling, der finder sted i samfundet ‘fra tekst til billede'”.