Om Kort & Dokumentar Filmskolen – Kort & Dokumentar Filmskolen

Om Kort & Dokumentar Filmskolen

Kort & Dokumentar Filmskolen er landets største uafhængige filmskole. Vi tilbyder kurser og uddannelser indenfor TV, film og online medier. Det er her de store mediehuse sender deres ansatte på efteruddannelse. Det er også her at folk med drømme om en karriere indenfor levende billeder, har fundet en alternativ vej ind i branchen.

Filmskolen blev grundlagt i 1999 ud fra en vision om at gøre filmhåndværket tilgængeligt for alle, som har en passion for at fortælle med levende billeder.

Som navnet antyder, så er filmskolen specialiceret i de korte video formater og dokumentarfilm. Med dagens mediebillede, hvor dokumentarfilm vises i primetime og udbredelsen af video på digitale platforme er eksploderet, er Kort & Dokumentar Filmskolen mere relevant end nogensinde.

Skolens ledelse

Skolen er ledet af et team: Steven Changtrakul og Barnaby Stig Swann Pedersen. Begge er stærkt forankret inden for det klassiske filmhåndværk, kommunikation, innovation og teknik.

Udover at drive Kort & Dokumentar Filmskolen sammen er Steven og Barnaby også partnere i PR- og videoagentur Swann Pro Motion, som skaber medrivende historier i ord og levende billeder.

Steven Chantrakul har tidligere været tilknyttet Strong Productions tekniske afdeling, DR Markedsføring og har udover film en baggrund som projektleder og konceptudvikler. 

Barnaby Stig Swann Pedersen har arbejdet med kommunikation, innovation og ledelse indenfor både den private og offentlige sektor. Han har derudover en baggrund som iværksætter og har medstifter at en række kulturhuse, festivaler, spillesteder og organisationer rundt om i landet.

Barnaby Stig Pedersen
Skoleleder & kreativ direktør

Steven Changtrakul
Skoleleder & adm. direktør

Vores undervisere er branchens mest erfarne og benyttede fagfolk

Når du tager et kursus hos Kort & Dokumentar Filmskolen undervises du af instruktører, klippere, kamerafolk med flere, som hver er specialister indenfor deres område af filmhåndværket. Undervisere som sætter deres viden og erfaring i spil og guider dig, så du udvikler de kompetencer, du har brug for.

Læs mere om undervisernes kompetencer og erfaringer

På filmskole i Det Danske Filmstudie i Lyngby

Kort & Dokumentar Filmskolen bor i grønne og charmerende omgivelser i Det Danske Filmstudie, tidligere ASA Film, i Kongens Lyngby – en af Danmarks ældste filmbyer. Det moderne filmstudie for film-, tv- og reklameproduktion huser også andre kreative virksomheder inden for bl.a. musik, scenografi og postproduktion.

Siden 1936 har filmbyens studier lagt scener til både danske og internationale filmsucceser som fx Far til fire, Åndernes Hus, Breaking the Waves og Den Eneste Ene. Også flere tv-serier er optaget her, blandt andet TV3s Nynne, TV 2s Greyzone og Netflix-serien The Rain.