Flemming Lyngse | Kort- & Dokumentar Filmskolen

Flemming Lyngse

Dokumentarfilm instruktør, underviser

Flemming Lyngse, mentor og primær underviser på Dokumentar Filminstruktør Uddannelsen.

Flemming Lyngse blev uddannet TV-tilrettelægger / dokumentar på Den Danske Filmskole i 1994 og har siden efteruddannet sig på universiteter, filmskoler og kunstakademier i Danmark og udlandet.

Dokumentarfilm og serier – til lands, til vands og i luften

Flemming Lyngse var blandt de første til at arbejde med “one man – one camera” formatet.

Han har gennem mange år tilrettelagt og instrueret dokumentarfilm og dokumentarserier til Det Danske Filminstitut, DR og TV2. Hans interesser spænder bredt og han har blandt andet lavet dokumentarfilm som: “Glistrup”,  “Rukov – På sporet af den tabte tid” og  sammen med Mia Fryland ”Unfinished Symphonies”. Af dokumentar-serier kan nævnes “Ejendomsmæglere”, Jagerpiloterne”, ”Frømandskorpset” og senest “Arktisk Kommando”.

I 2003 lavede Flemming Lyngse i samarbejde med Mia Fryland verdens første store interaktive dokumentar: “Forestillinger”. Filmen blev udvalgt til Nordisk Panorama, Baasted Filmfestival.

En efterspurgt underviser
Flemming Lyngse har årelang erfaring i at undervise som fast gæstelærer på Den Danske Filmskole, New York University (Tisch School of the Arts)  og Royal Jordanian Film Institute. På Kort- & Dokumentar Filmskolen tegner han uddannelsen Dokumentar Filminstruktør som primær underviser og mentor.

Som underviser besidder Flemming en særlig evne til at se hvad de studerende er optaget af og styrke og udvikle det, han ser i den enkelte.

Aktuelle filmprojekter
Foruden undervisning har Flemming travlt med adskillige dokumentarprojekter, bl.a. i Danmark og Syrien og en film om børn og musik.

I øjeblikket arbejder Flemming på flere forskellige danske og internationale dokumentarprojekter. Han underviser fast som gæstelærer på Den Danske Filmskole, New York University og Royal Jordanian Film Institute. Derudover har han lavet han workshops i Danmark for DR og TV2 og i udlandet for blandt andet Finsk TV, AIF (Arab institute of film) Amman og Jesuit Cultural Centre (Alexandria) og flere andre steder.

Flemming Lyngse har modtaget adskillige legater og residencies  rundt om i verden.

Underviser i

01 - 05november

Udvikling af dokumentarfilm

1. november 2021 - 9:305. november 2021 - 15:30 Blomstervænget 52, 2800 Kgs. Lyngby DKK 18.500 ex. moms Efterår/Vinter 2021, Filmisk Fortælling, Enkeltkurser, PU-støtte
Se detaljer