Video Producer uddannelsen | Kort- & Dokumentar Filmskolen

Video Producer uddannelsen

Vil du lære at producere professionelt video content, der virker?

Video udgør en stadigt større del af vores verdensbillede og vores dagligdag. I markedsføring og kommunikation, i nyhedsbilledet og på de sociale medier. Og der er brug for mennesker, der kan producere professionelt video content, som fortæller en historie. Både som en del af de store virksomheders kommunikation og markedsføring, når den mindre virksomhed skal slå igennem på de sociale medier, eller når nye produkter skal markedsføres.

Hvorfor? Fordi film, video og levende billeder er et effektivt værktøj til at engagere os og skabe commitment. På uddannelsen lærer du at producere video content i forskellige korte formater og til forskellige platforme. Du lærer filmhåndværket fra grunden, samtidig med at du lærer at stille skarpt på den fortælling, der er relevant til formålet.

HVAD ER EN VIDEO PRODUCER?

En video producer arbejder med at producere video content – altså kortere film – til forskellige platforme: web, de sociale medier, intranet, nyhedsflader. En video producer arbejder typisk som selvstændig, i et kommunikations- eller reklamebureau, i en større virksomhed med produktion af indhold til fx hjemmeside eller intranet.

Som video producer styrer du hele processen fra planlægning af historien til optagelser og klipning. Og hvis du vil, kan du arbejde som et “one wo-/man video band”.

 

HVAD LÆRER DU?

På uddannelsen til video producer lærer du at styre hele videoproduktionsprocessen – du lærer at:

• Forstå og anvende principperne bag god video-storytelling, så du stiller skarpt på historiens kerne

• Arbejde med manus, story board og skudplan, så du planlægger dine optagelser mest effektivt

• Bruge kameraet og forskellige optageteknikker og indstillinger til billeder, lys og lyd

• Klippe og redigere i Adobe Premiere Pro (det mest anvendte klippe- og efterbehandlingsprogram i virksomheder og på bureauer)

• Bruge postproduktion – herunder lyd- og billedbehandling – til at hæve produktionsniveauet

• Grundlæggende interviewteknik, så du kan bruge interviews optimalt i dine produktioner

• Overskue, forstå og anvende korte og mellemlange videoformater og hvordan de bruges på forskellige kanaler

 

UDDANNELSESFORLØBET ER FOR DIG, DER..

• Vil arbejde med at producere video content – enten i dit nuværende job eller fordi du gerne vil skifte spor

• Er journalist, kommunikatør, tilrettelægger eller tv-klipper – og nu vil du gerne udvide dit felt, så du også kan producere online video

• Er fotograf eller grafiker, hvor efterspørgslen på produktion af videoer er stigende

 

HVORDAN LÆRER DU?

Øvelse gør mester – og det gælder også her. Vi tror på, at du lærer bedst ved at have “hands on”: Ved selv at filme, selv at klippe, selv at interviewe og blive interviewet.

Derfor er uddannelsesforløbet bygget op sådan, at der til hvert modul er hands-on øvelser. Du har kameraet i hænderne med jævne mellemrum, og undervejs producerer du flere forskellige små film i forskellige længder. Vi kalder det “film undervejs”.

 

DIT UDDANNELSESFORLØB

Forløbet er struktureret sådan, at vi de første 15 dage har fokus på “værktøjskassen”: kamera, lys og lyd, den grundlæggende story telling og klipningen.

De sidste 15 dage har vi fokus på film i forskellige formater – og det er dig, der skal producere dem.

Undervejs er der masser af øvelser og hands-on, og for at få mest muligt ud af forløbet,
skal du regne med hjemmeopgaver indimellem.

INFO

PRIS: 36.000,- ex. moms

START: 6. september 2021

SLUT: 15. oktober 2021

VARIGHED: 6 uger

Uge 1

INTRO

Din introduktion til uddannelsen og forløbet

Uge 1

KAMERAET

Teknik og kameraet som filmisk virkemiddel

Uge 2

KLIP I ADOBE PREMIERE PRO

Softwaren og teknikken

Uge 3

FILM I

Det gode interview og en interviewfilm

Uge 4

KLIPPEWORKSHOP:

Web & SoMe

Film dit materiale og klip den skarpe historie

Uge 5

FILM II

Den korte, skarpe film

Uge 6

AFGANGSFILM

Din idé, din film

HVAD KAN DU EFTER ENDT UDDANNELSE?

Når du afslutter uddannelsen til Video Producer, har du en film målrettet de digitale medier – og produceret med et specifikt “call to action” eller en kommerciel kontekst for øje.

Du har erfaret, hvad video- og film produktion indebærer. Du har fået blik for at finde historien i et optaget materiale, og du kan selv arbejde med manus, story board og skudplan. Du kan håndtere en optagesituation, behersker kamera- og klippeteknik og kender de filmiske virkemidler og grundlæggende interviewteknik.

Kort sagt: Du har lært alt det, som gør din næste produktion lettere, skarpere og endnu mere professionel.

HVEM ER DINE UNDERVISERE?

Alle vores undervisere er erfarne filmfolk og aktive filmskabere med masser af produktioner under bæltet – og altid med noget i gang. De deler deres viden og erfaring med dig, og uddannelsesforløbet er en unik mulighed for at stå i “mesterlære”.

Anders Graver

Anders Graver er uddannet fra Filmvidenskab og Geografisk Institut på Københavns Universitet og har via sit eget produktionsselskab, Humbug Film, produceret en lang række kampagne- og dokumentarfilm til bl.a. DR, Københavns Universitet, Statens Naturhistoriske Museum, IBIS og Danida. Visionen er at skabe engageret formidling af videnskab, miljø og undervisning med et kort, fængende og visuelt stærkt udtryk.

CASPER JOEL

Casper Joel

Casper Joel er uddannet skuespiller og ejer produktionsselskabet Monitorfilm, hvor han leverer online videoer – reklamefilm, kampagnefilm, virksomhedsfilm, teasers, trailers og microdocs – til bl.a. Amnesty International, Sundhedsstyrelsen, Gribskov- og Fredensborg Kommune, Glyptoteket og Københavns Universitet.

Christoffer Schuricht

Christoffer Schuricht er selvstændig klipper og kolorist med speciale i Adobe Premiere Pro. Han er uddannet fra reklamebureauet Advance og har primært produceret reklamer og korte formater til bl.a. Bacon, Toolbox og Newland. Derudover har Christoffer også arbejdet som instruktør og fotograf.

DET PRAKTISKE

PRIS: 36.000,- ex. moms

(Der faktureres for 10% af uddannelsens pris ved tilmelding – resten faktureres for 14 dage før opstart)

OBS: Medbring din egen eksterne harddisk.

START: 6. september 2021

SLUT: 15. oktober 2021

VARIGHED: 6 uger

Vil du høre mere?

Udfyld formularen for at blive kontaktet og hør mere om Video Producer uddannelsen.

Du kan også ringe på

35 34 68 00  UNDERVISNING & MØDETID

  Undervisning: Mandag – fredag kl. 9.30 – 15.30.
  Kontortid: Mandag-fredag kl. 9.00-16.00.

  Der er kaffe på kanden når vi åbner kl 9, så kom gerne i god tid.

  FROKOST

  Du kan købe frokost i Det Danske Filmstudies kantine. En frokosttallerken koster ca. 60 kr. Du kan betale kontant eller med MobilePay. Du er også velkommen til at medbringe din egen mad, som du kan opbevare i vores køleskab og gerne må spise i kantinen.

  FIND VEJ

  Kort- & Dokumentar Filmskolen bor hos Det Danske Filmstudie tæt på offentlig transport i Lyngby. Kommer du med tog kan du gå fra stationen og kommer du med bil er der gratis parkering på p-pladsen eller i omgivelserne. (Tjek skiltning).

  BRUTTOLØNSORDNING

  Via bruttolønsordningen kan din arbejdsgiver betale uddannelsen mod at modregne det i din bruttoløn. Det koster ikke din arbejdsgiver penge, da du selv betaler ud af din løn før skat. Det kan ofte spare dig for det halve af prisen for uddannelsen.

  Læs mere om ordningen på skat.dk

  STØTTEMULIGHEDER

  Nogle kursister får støtte via deres fagforbund, fx Journalistforbundet eller Jobcenteret. Kontakt din konsulent for at høre nærmere om dine muligheder. Vi sparrer gerne med dig hvilken værdi uddannelsen kan have for din kompetenceudvikling.