Webfilm Instruktør uddannelse – Kort & Dokumentar Filmskolen

Alle kan lave video…

Her lærer du at tilrettelægge, producere og redigere professionelle webfilm til dine egne projekter eller din virksomhed

 

Få mere information

Ring og hør nærmere: 35 34 68 00

Bliv undervist af branchens mest erfarne og benyttede fagfolk

Webfilm Instruktør er en 6 ugers intensiv miniuddannelse, der sætter dig i stand til at tilrettelægge, optage, redigere samt producere professionelle webfilm.

På uddannelsen undervises du af instruktører, klippere, kamerafolk med flere, som hver er specialister indenfor deres område af filmhåndværket. Undervisere som sætter deres viden og erfaring i spil og guider dig, så du udvikler de kompetencer, du har brug for.

Har du mod på at afprøve dine nye kompetencer i en professionel sammenhæng, kan vi, som noget nyt hjælpe dig i gang med at finde en praktikplads i 4 ugers virksomhedspraktik.

Hvornår starter uddannelsen til Webfilm Instruktør?

19. oktober – 27. november 2020
25. januar – 5. marts 2021

NYHED: 6 ugers forløb + mulighed for virksomhedspraktik

Webfilm Instruktører efterspørges af vores netværk. Er du ledig, kan vi hjælpe dig med at finde en praktikplads. Ring og hør mere på tlf: 35 34 68 00

Hvad lærer du?

Uddannelsen til Webfilm Instruktør er designet til, på bare 6 uger, at gøre dig i stand til at tilrettelægge, producere og redigere professionelle online videoer.

Dit fundament bliver at få den korte dramaturgi ind på rygraden. Du bliver oplært i kamera, lys, lyd og klipning. Ved uddannelsens afslutning har du en instruktørs overblik og værktøjer til at eksekvere fra de mest kommercielle til de rent formidlende filmprojekter.

Erfaring med webfilm åbner døre

Webfilm er populært som aldrig før. I dag er historiefortællende content gennem video til nettet den mest anvendte form for formidling, og uddannelsen til Webfilm Instruktør giver derfor adgang til et bredt udvalg af jobmuligheder.

Hvad er webfilm?
Webfilm bruges til alt lige fra reklamekampagner, testimonials, ‘how-to’ instruktioner, minidocs, reportager, messefilm, præsentationer, in-store, e-lerning og portrætter m.fl. En mængde forskellige udtryksformer, som hver er bærer af deres særlige tankegang for at kunne ramme en målgruppe.

Værktøjskassen til at komme i gang

Uddannelsen starter med at indføre dig i dramaturgi og kamera, og sidenhen klipning med udgangspunkt i praktiske øvelser. Løbende opnår du en større fortrolighed med de forskellige discipliner og samler en værktøjskasse med de redskaber, du kommer til at bruge i dine fremtidige filmprojekter.

Din afgangsfilm kan føre dig videre
Alt fagligt stof du møder på miniuddannelsens 6 uger, bliver omsat til praktisk filmhåndværk. Med afgangsfilmen skaber du et svendestykke – din egen webfilm. Efter endt uddannelse har du overblik og er klar til at selv at lave din næste webfilm.

I mesterlære med rum til at eksperimentere

Hele uddannelsesforløbet foregår i et nært og meget individuelt støttende miljø, hvor der er plads til at fejle – og ikke mindst lære af dine fejl. Skridt for skridt støtter underviserne dig i at opbygge de nødvendige kreative og tekniske færdigheder, som kræves af en skarp visuel fortæller.

Fortæl din historie med film
Du vil opleve hvordan filmhåndværket dag for dag kryber ind under huden. Langsomt men sikkert vil du begynde at opdage din egen måde at fortælle en historie og klippe en film på – din stil og din stemme. Uddannelsen giver dig de absolut bedste forudsætninger til at bringe dig videre som Webfilm Instruktør.

Webfilm Instruktør: 6 ugers jobrettet uddannelse

På uddannelsen til Webfilm Instruktør lærer du trin-for-trin at arbejde med alle relevante filmværktøjer. Det giver dig præcis de kompetencer der skal til, for at du efterfølgende kan lave din egen filmproduktion til online medier.

Videokamera – Grundlæggende

Du bliver fortrolig med kameraets knapper og menupunkter under forskellige optageforhold. Gennem praktiske øvelser får du styr på teknikken og opbygger et solidt fundament, for at skabe webfilm. Du begynder så småt at udvikle din egen kamerastil. Det er i optagefasen, at du skaber dit råmateriale med muligheder og begrænsninger for den senere klipning.

Foretrækker du at filme med dit eget DSLR- / DSLM-kamera er du velkommen til at medbringe det og bruge det i undervisningen.

Underviser:
Casper Joel (Instruktør, fotograf & filmklipper)

Dato: 19. – 23. oktober – 5 dage

Læs mere om kurset

Klippekursus – Grundlæggende

Med en systematisk og detaljeret gennemgang bliver du fortrolig med klippe software fra high-end-markedet. Du lærer klippeprogrammets brugerflade, de vigtigste værktøjer, arbejdsgange og funktioner i et komplet workflow. I løbet af ugen får du styr på dit basis klippeværktøj og kan fremover klippe dine optagelser sammen.

Vælg mellem to kurser: Final Cut Pro X Grundlæggende eller Adobe Premiere Pro Grundlæggende.

Undervisere:
Egon Christensen (Filmklipper & colorgrader) eller Christoffer Schuricht (Filmklipper & colorgrader)

Dato: 26. oktober – 30. oktober – 5 dage

Læs mere om kurserne:
Final Cut Pro X Grundlæggende
Adobe Premiere Pro Grundlæggende

Interview og personligt portræt

Du lærer hvordan du faciliterer en interview-situation. På kurset gennemgår vi planlægning og gennemfører videoportræt interviews. Du træner hvordan du er nærværende, skaber tryghed og åbner op for de gode svar. Du opnår en forståelse for hvordan du sikrer, at et interview egner sig til klipning.

Underviser:
Jette Friis O´Bróin, (Kommunikationsrådgiver & journalist)

Dato: 2. – 4. november – 3 dage

Læs mere om kurset

YouTube som kanal

Du får indsigt i YouTubes forretningsmuligheder og overblik over hvordan man bruger kanalen i forhold til indholdstyper, forskellige målgrupper og bygger indhold op med forståelse for YouTubes algoritmer. Afsluttende producerer du din egen 5 minutters video.

Underviser:
Kuno Bonne (TV- og online video producer)

Dato: 5. – 6. november – 2 dage

Læs mere om kurset

Corporate filmproduktion fra A-Z

På kurset opbygger og udvider du din værktøjskasse, så du kan tilrettelægge, målrette og producere film og kampagner til enhver online-platform. Du arbejder med alle faser af online videoproduktionen – fra idé til færdig film. Du får det korte formats dramaturgi ind under huden og arbejder med at finde ind til essensen, der gør din film effektiv på online platforme.

Underviser:
Casper Joel (Instruktør, fotograf, producer & filmklipper)

Dato: 9. – 13. november – 5 dage

Læs mere om kurset

Klippeworkshop – Web & SoMe

Det kræver det stor bevidsthed omkring klipningen, når du arbejder med det korte format. Vi giver dig redskaber til at kunne identificere de forskellige klippeteknikker og vurdere, hvilke egner sig bedst til din korte film. Du lærer at formidle dit budskab på ultra kort tid og hvilke beslutninger i klipningen der tydeliggør dit budskab i forhold til målgruppen. Du klipper i et for-produceret materiale med god mulighed for at vurdere den enkelte optagelses potentiale.

Underviser:
Casper Joel (Instruktør, fotograf & filmklipper)

Dato: 16. – 20. november – 5 dage

Læs mere om kurset

Afgangsfilm

I denne uge bringer du alt det i spil, som du har lært på uddannelsen og producerer din egen webfilm. Du arbejder med hele paletten: idéudvikling, planlægning, optagelse samt klipning og afprøver dine gode idéer under kyndig vejledning af en erfaren Webfilm Instruktør.

Underviser:
Casper Joel (Instruktør, fotograf & filmklipper)

Dato: 23. – 27. november – 5 dage

Screening

På uddannelsens sidste dag ser du og dine medstuderende jeres filmproduktioner og giver hinanden konstruktiv feedback. I løbet af dagen modtager du et diplom for din gennemførte uddannelse.

Underviser:
Casper Joel (Instruktør, fotograf & filmklipper)

Dato: 27. november

Ret til ændringer af programmet forbeholdes

Info-aften 8. oktober

Det er rart at se med egne øjne, hvad det er for en uddannelse, filmmiljøet, og hvilke mennesker du møder, når du overvejer om uddannelsen til Webfilm Instruktør er noget for dig. Kom til vores Info-aften onsdag den 3. november kl 17:00-19:00. Se programmet

Du er også velkommen til at besøge os en anden dag – ring og aftal tid på tlf. 35 34 68 00.

Tilmeld dig info-aften 3. november (mail)

Mød dine undervisere

Alle vores undervisere har solid erfaring og guider dig, til at udvikle de kompetencer, du har brug for til at løse de opgaver og projekter du brænder for.

CASPER JOEL

Casper Joel

Instruktør, fotograf & filmklipper

Egon Christensen

Filmklipper: Final Cut Media Composer

Christoffer Schuricht

Filmklipper, colorgrader

Anders Graver

 

Fotograf, producer & tilrettelægger

Jette Friis O´Bróin

Kommunikationsrådgiver & journalist

Kuno Bonne

Forretningsdrivende, TV- og online video producer

Praktisk Information

Undervisning & mødetid

Undervisning: Mandag – fredag kl. 9.30 – 15.30.
Kontortid: Mandag-fredag kl. 9.00-16.00.

Der er kaffe på kanden når vi åbner kl 9, så kom gerne i god tid.

Der stilles computere (Mac) til rådighed med en opdateret programpakke. Du er velkommen til at medbringe din egen computer, så du kan opsætte indstillinger og arbejdsrum til dine behov og arbejde videre, når du kommer hjem. Ring for mere information om hvilken version af programmet, vi arbejder med på kurset. Tlf: 35 34 68 00

Frokost

Du kan købe frokost i Det Danske Filmstudies kantine. En lille frokosttallerken koster 50,00 kr en stor 65,00 kr. Du kan betale kontant eller med MobilePay. Du er også velkommen til at medbringe din egen mad, som du kan opbevare i vores køleskab og gerne må spise i kantinen.

Find vej

Kort & Dokumentar Filmskolen bor hos Det Danske Filmstudie tæt på offentlig transport i Lyngby. Kommer du med tog kan du gå fra stationen og kommer du med bil er der gratis parkering på p-pladsen eller i omgivelserne. (Tjek skiltning).

Forudsætninger

Uddannelsen favner både begyndere og øvede i kraft af, at der er så meget fokus på den enkeltes udvikling. For at få mest muligt ud af uddannelsen, skal du investere al din tid i de 6 uger du er her. Har du også en nysgerrighed for andre mennesker og kan lide at lege med fx Adobes programmer, så er du allerede godt på vej.

Er du i tvivl, så ring og få en vejledende snak på tlf. 35 34 68 00.

Kursuspris

Efterår 2020: DKK 27.200 ekskl. moms
Forår 2021: DKK 28.800 ekskl. moms

Private er fritaget for moms.

Det er muligt at betale i rater. Ring og hør nærmere på tlf. 35 34 68 00

Bruttolønsordning

Via bruttolønsordningen kan din arbejdsgiver betale uddannelsen ved at modregne det i din bruttoløn. Det koster ikke din arbejdsgiver penge, da du selv betaler ud af din løn før skat. Det kan ofte spare dig for det halve af prisen for uddannelsen.

Læs mere om ordningen på skat.dk

Støttemuligheder

Nogle kursister får støtte via deres fagforbund, fx Journalistforbundet eller Jobcentret. Kontakt din konsulent for at høre nærmere om dine muligheder. Vi sparrer gerne med dig hvilken værdi kurset kan have for din kompetenceudvikling.

På kursus i kreative rammer i Det Danske Filmstudie i Lyngby

Kort & Dokumentar Filmskolen bor i grønne og charmerende omgivelser i Det Danske Filmstudie, tidligere ASA Film, i Kongens Lyngby – en af Danmarks ældste filmbyer. Det moderne filmstudie for film-, tv- og reklameproduktion huser også andre kreative virksomheder inden for bl.a. musik, scenografi og postproduktion.

Siden 1936 har filmbyens studier lagt scener til både danske og internationale filmsucceser som fx Far til fire, Åndernes Hus, Breaking the Waves og Den Eneste Ene. Også flere tv-serier er optaget her, blandt andet TV3s Nynne, TV 2s Greyzone og Netflix-serien The Rain.

Ofte stillede spørgsmål

Har du spørgsmål til uddannelsen til Webfilm Instruktør, kan du kontakte os på følgende:
Tlf. 35 34 68 00 eller e-mail: info@filmkurser.dk

Hvem søger uddannelsen?

Uddannelsen til Webfilm Instruktør søges af folk med helt forskellig arbejds- og uddannelsesbaggrund, som har det tilfælles, at de interesserer sig for film. Det kan være unge mennesker som gerne vil kvalificere sig til at komme ind på Filmskoler i ind- og udland. Oftest er vores ansøgere mennesker, som efter moden overvejelse vil give deres liv en ny drejning, og ønsker en intensiv uddannelse i at formidle medrivende historier i levende billeder.

Vi ser ofte, at det er en gave for studiemiljøet at de studerendes alder varierer og oplever, at netværk opstår på holdet internt og med studerende fra filmskolens andre uddannelser.

Hvor meget af min tid kræver uddannelsen?

I kursusperioden er der undervisning mandag – fredag fra kl 9.30 – 15.30. Hjemmearbejde er ikke en del af uddannelsesprogrammet. Vi ser dog ofte at kursister bliver meget grebet af undervisningen og ønsker at arbejde videre hjemme. Har du selv adgang til klippeprogrammer, kan du medbringe en harddisk (formateret til Mac) og tage dit arbejde med hjem.

Har skolen optage- og klippeudstyr jeg kan låne?

Du får stillet optageudstyr og en klippe-computer (Mac) til rådighed med en opdateret programpakke under hele dit uddannelsesforløb. Du er også velkommen til at medbringe dit eget kamera og egen computer, så du kan opsætte indstillinger og arbejdsrum til dine behov og arbejde videre, når du kommer hjem.

Du er velkomment til at ringe og få vejledning om optageudstyr, hvis du foretrækker at købe dit eget kamera. Ligesom vi kan rådgive dig om valg af klippeprogram. Tlf: 35 34 68 00

Kan jeg få en personlig samtale med en uddannelsesansvarlig, før jeg forpligter mig?

Du er meget velkommen til at ringe og få svar på spørgsmål eller aftale en tid til at komme og besøge os. Vi kan hjælpe dig med at afklare hvilke uddannelsesbehov du har og sikre at indholdet er relevant i netop din situation.
Kontakt os på tlf. 35 34 68 00

Er der eksamen eller andet bevis på at man har gennemført uddannelsen?

Uddannelserne hos Kort & Dokumentar Filmskolen er båret af lyst, passion for at lære og engagement hos både kursister og undervisere. Hos os får du både udvidet dit netværk med kollektiv undervisning på små hold, og du får det individuelle fokus, når underviserne tager dig i mesterlære.

Ved uddannelsens afslutning har du styrket din værktøjskasse og lavet en afgangsfilm, som du får feedback på fra din underviser og medkursister. Ved gennemført uddannelse får du et kursusbevis. Først derefter kommer den virkelige prøve, når du tager dine nye færdigheder i brug og løser nye arbejdsopgaver.

Hvad kan jeg efter uddannelsen?

Ved uddannelsens afslutning har du selv erfaret hvad webfilmproduktion er. Du har fået blik for at finde historien i et optaget materiale, du kan selv ideudvikle og produktionsplanlægge. Du kan håndtere en optagesituation, behersker kamera- og klippeteknik og kender de filmiske virkemidler. Du vil have lært alt det, som gør din næste produktion lettere, sjovere og endnu mere kvalificeret.

Kan jeg splitte uddannelsen op og tage den lidt ad gangen?

Uddannelsen til Webfilm Instruktør er opbygget som et sammenhængende forløb, hvor du kommer igennem alt det, du skal kunne for at lave en film.  Det vil være svært for dig at få samme udbytte, hvis du splitter uddannelsen op. Når det er sagt, består uddannelsen af kursusmoduler som også udbydes som enkeltkurser. Du kan derfor vælge at tage dele af uddannelsen som enkelt-kurser. Det koster mere, da der er en væsentlig rabat, når du køber et uddannelsesforløb.

Ring og få en snak om dine muligheder på tlf. 35 34 68 00

Reserver din plads (uforpligtende) og vi ringer til dig

Når du tilmelder dig her, reserverer du din plads. Vi kontakter dig og bekræfter din tilmelding, før vi laver en bindende aftale.

Ring til os på 35 34 68 00

Det er ofte skoleleder Steven Chantrakul, der tager telefonen og svarer på spørgsmål på uddannelsen, kursernes indhold, udstyr eller andet der kan afklare om uddannelsen til Webfilm Instruktør, er det rette for dig.

Er du stadig i tvivl? Se, hvad tidligere elever siger om at gå på Kort & Dokumentar Filmskolen

 • Ene Bissenbakker Frederiksen
  Det giver et boost af selvtillid at se, at man kan lave gode film uden at gå den slagne gang gennem uddannelsessystemet.
  Ene Bissenbakker Frederiksen
  Artist
 • Flemming Munkholm Jørgensen
  Selv med en del års erfaring havde jeg som kursist på KDF´s ”Online video producer” kursus allerede efter den første uge fået så meget ny viden og praktisk erfaring at jeg følte mig bedre rustet til mine fremtidige videoproduktioner og den vidensstrøm fortsatte bare uge efter uge
  Flemming Munkholm Jørgensen
  Online Video Producer, Dansk Reklamevideo
 • Gitte Hasseltoft
  Det jeg lærte på Kort & Dokumentar Filmskolen, bruger jeg hver eneste dag, så det var det helt rigtige valg for mig at uddanne mig der. Jeg har altid drømt om at lave dokumentarer, og det er fantastisk, at jeg nu kan leve af det.
  Gitte Hasseltoft
  Redaktionschef
 • Signe Fuglsang Midtgaard
  Ved at skolens undervisere selv er fagpersoner - instruktører, manuskriptforfattere, fotografer, klippere osv. - repræsenterer de en enorm aktuel viden Som elever har vi alle brændt for at lære nyt og afprøve det i vores produktioner.
  Signe Fuglsang Midtgaard
  Editor, Breaking News, DR
 • Søren Pilmark
  Efter i flere omgange at have deltaget i forskellige kurser på KDF, kan jeg kun varmt anbefale dette lærerige åndehul til eventuelt interesserede. Den - på en og samme tid afslappede og professionelle holdning til indlæringsprocessen - der er på dette sted, gør, at man ikke bare føler sig velkommen og taget hånd om, men også forlader hvert eneste kursus med en sikker formening om, at man vil komme igen. Ikke fordi man ikke lærte nok, men fordi man føler sig dygtigere for hver eneste dag og gerne ville fortsætte processen hurtigst muligt.
  Søren Pilmark
  Skuespiller